10 דברים ששווה לכם לדעת לפני שיפוץ הבית

שיפוץ הבית יכול להיות דבר מאוד מתגמל ומספק בתנאי שהוא נעשה נכון. אבל הרבה פעמים דברים משתבשים. בעלי בתים מתחילים את תהליך השיפוץ ו"צוללים" לתוכו מבלי לדעת למה לצפות ומבלי להכין את עצמם מראש. רק אחרי שיבושים ותקלות וסבל רב מפרויקט כושל, מבינים שלא לקחו הרבה דברים בחשבון. לשם כך הכנו רשימה של עשרה טיפים שכדאי להכיר לפני השיפוץ
(שנה גודל)
שיפוץ הבית
שיפוץ הבית. לא כל מה שרואים במגזינים ובאתרים צריך להכניס לבית, גם אם זה יפה ואופנתי

1. להכין תוכנית ברורה ומפורטת

בניגוד לבניית בית חדש, שיפוץ הוא עסק מורכב יותר. כי זו לא התחלה חדשה. בשיפוץ צריך להתחשב במידות קיימות ובפריטים קבועים שאינם עומדים לזוז במהלך השיפוץ. תוכנית מפורטת צריכה לקחת בחשבון את כל האילוצים הקיימים, לקבוע יעדים ולהגדיר היטב מה עושים.

2. להגדיר תקציב

אחרי שמריצים בראש הרבה חלומות, מתחברים למציאות ומפרקים הכל למספרים. בודקים עלויות ומבקשים הצעות מחיר ממעצבים ומאדריכלים. כדאי לבקש לפחות שלוש הצעות מחיר שונות ולבנות תקציב מפורט. ולא לשכוח להשאיר בצד כסף למצבים לא צפויים.

3. לקבוע מסגרת זמן ריאלית

לפני שמתחילים בפרויקט השיפוץ, חשוב לבנות לוח זמנים המפרט איזו משימה יש לבצע, מתי ותוך כמה זמן. מכיוון ששיפוץ כרוך בעבודה קשה הנמשכת על פני הרבה זמן, קל בדרך לאבד את הדרך. שיפוץ גם עלול להתארך מעבר לזמן שהוגדר וצריך לקחת זאת בחשבון.

4. לבדוק מראש האם נזקקים לאישורים כלשהם

לפני שמתחילים בשיפוץ הבית כדאי שתהיו מודעים לשדרוגים אפשריים במבנה הבית. חלק מאותם שדרוגים ידרשו מן הסתם אישורים והיתרים מהעירייה כדי לעמוד בתקנות הבנייה. כחלק ממתן האישורים נציג מהעירייה יבדוק את תוכנית השיפוץ ויבדוק האם היא דורשת היתר או שניתן לאשר אותה כמות שהיא.

5. האם יש דברים שאתם יכולים לעשות לבד

עבודות מסוימות אינן דורשות אנשי מקצוע ואפשר לעשות לבד, במידה ויש את המיומנות לכך. לדוגמה, תיקונים קוסמטיים של צביעת קירות או התקנת גופי תאורה חדשים. כך תוכלו להשאיר את הכסף לדברים אחרים הקשורים בשיפוץ.

בית אחרי שיפוץ
בית בתל אביב שעבר עיצוב אדריכלי. אחרי שמריצים בראש הרבה חלומות, מתחברים למציאות ומפרקים הכל למספרים

6. התעקשו על חוזה חתום

להתחיל שיפוץ זה ממש מרגש וכיף, אבל ככל שהוא מתקדם כך בהתאם הוא מתחיל להסתבך ולהיות חשוף לשינויים. המציאות מוכיחה שהתוצאה הסופית היא אף לא בדיוק כמו שנקבע מראש. לכן, צריך להתעקש על חוזה חתום עם הקבלן המבצע. החוזה צריך להיות ספציפי ולכלול מסגרת זמן מוגדרת וקנסות אפשריים אם הקבלן לא עומד בה.

7. חשבו על פונקציונאליות המקום

לא כל מה שרואים במגזינים ובאתרים צריך להכניס לבית, גם אם זה יפה ואופנתי. בראש ובראשונה חשוב שיהיה לכם נוח, תכליתי ויעיל. לדוגמה, לא כדאי לדחוס במטבח יותר מדי מכשירי חשמל עד שלא נשארים מרווחים ומקום לנוע.

8. למקסם את החללים הקיימים

אם מדובר בשטח קטן יחסית, כדאי לנצל אותו היטב ולתכנן אותו כך שיהיה אטרקטיבי גם לקונים פוטנציאליים. על ידי חלוקה מחדש של חללים, אפשר להבטיח שלא יתבזבז מקום.

9. בדקו את הצבעים והחומרים שלכם

לחשוב למה "מתחברים" ולמה לא. לבדוק איזה מצב רוח עושים צבעים שונים, מרקמים ופריטי נוי. אפשר לבקר באולמות תצוגה, להתרשם, לקבל רעיונות ולבדוק מה אוהבים ומה ממש לא.

10. התארגנות בזמן השיפוץ

הרבה לא לוקחים בחשבון איך תשפיע תקופת השיפוץ על השגרה שלהם ועל אורח חייהם. שיפוץ הוא לא רק משבש את חיי היומיום, אלא גם עלול להשפיע על הבריאות הנפשית. יש לתכנן איך ממשיכים את החיים תוך כדי, איפה מתקלחים וישנים.

דילוג לתוכן