"מאז שהתחתנו עברו עלינו שלוש שנים מאושרות מאוד," מתוודה מיכל. "אבל ככל שחלף הזמן, גם הלך וגדל החשש. האם גם אנחנו, כמו כל כך הרבה חברים שלנו, נמצא את עצמנו בסופו של דבר בדרך להרצליה או לשוהם? האם אין דרך שבה זוג צעיר יוכל גם לגדל ילדים וגם להישאר בתל אביב?
התשובה של החברות שלי שהן כבר אימהות, היא שזה פשוט בלתי אפשרי, אלא אם לא אכפת לך לנווט את העגלה של הילד בין המוקשים שמשאירים הכלבים לג'יפים על המדרכה. בקיצור, ברמה העקרונית, היום אין מענה אמיתי לצרכי הדיור של משפחות צעירות בתל אביב, אפילו אם מדובר באנשים מבוססים כאילו תל אביב דוחפת אותי החוצה, לרשפון או לנווה מונוסון", אומרת מיכל.
בעלה של מיכל, איתן, מעיד כי אצלו החרדה היתה גדולה אפילו יותר. "תשמע, גדלתי בצפון העיר, ואיך שהשתחררתי עברתי לצפון הישן. אני גר פה כבר 12 שנה, ולא יכול לדמיין את עצמי בשום מקום אחר. יש כאן את האנשים הכי טובים בארץ, את השירותים העירוניים הכי טובים בארץ, את המסעדות, בתי הקפה, בתי הקולנוע והתיאטראות. לאן בדיוק אתה הולך מכאן? הרי אפילו עכשיו, אחרי שנרגענו והתיישבנו, אנחנו יוצאים פעם-פעמיים בשבוע. מה מחכה לנו מחוץ לתל אביב? הפאב של הקיבוץ?"
ועדיין, השניים שבים ומדגישים: "לא ראינו שום אופציה להישאר בתל אביב כשאיתי נולד. אנחנו רוצים שהוא ינשום אוויר טוב, שיתרוצץ בפארקים, בגני שעשועים. אנחנו לא רוצים לחיות בחרדה מהמכונית הבאה שנכנסת לחניה, או מאופניים חשמליים שטסים על המדרכה.
וזה לא שנכנענו מראש. בחנו ברצינות את האפשרות לקנות וילה בצפון הישן, וגם כמה דופלקסים שנבנים במסגרת תמ"א 38 במרכז העיר, ומה אני אגיד לך: או שזה לא מספיק איכותי, או יקר מדי .
"בשנתיים האחרונות אני פוגשת לא מעט משפחות צעירות בעלות הכנסה גבוהה שלא מעוניינות בבית הפרטי בשרון" אומרת נילי כהן, המתמחה בשיווק נדל"ן לעשירון העליון. חלום הדונם אדמה עם בית 5 חדרים אל מול חורשה או שדה תותים לא עושה להם את זה. רובם עובדים בת"א וחיו את חייהם כזוג בת"א והם רוצים להישאר בת"א אבל באיכות חיים התואמת את התא המשפחתי שהם הקימו. הם רוצים לצאת ממרכז העיר הסואן אבל מצד שני לא לחצות את הירקון; הם רוצים שהילד יחווה טבע ובמקביל הם רוצים להגיע עם אופניים לשדרות רוטשילד. הם מרוויחים היטב ומוכנים לשלם עבור דרישותיהם, אבל אף פרויקט בתל אביב לא ידע לענות על צרכיהם עד שהופיע פארק בבלי.
"רגע פתיחת המכירה של המגדל הראשון הבנו שיש לא מעט משפחות צעירות שאנחנו נותנים להן מענה שלא היה בנמצא בתל אביב עבורן", מספרת לנו דנה אילן סמנכ"לית המכירות של פארק בבלי. "היחס של האדריכלית והיזמית גל נאור לחיי הקהילה של דיירי פארק בבלי היה לא פחות מהותי עבורה מתכנון ועיצוב הדירות עצמן. ניתן פה מענה מעמיק לאיכות חיים עבור משפחה צעירה על כל דרישותיה. התוצאה היתה שגם במגדל הראשון (שכבר כמעט נמכר לחלוטין) וגם במגדל השני שאנו עוסקים בשיווקו בימים אלו רכשו דירות לא מעט משפחות עם ילד אחד או שניים".
מיכל משלימה אותו. "אני אוהבת את העובדה שלא צפוף בפארק. אני אוהבת את זה שזה לא עוד פרויקט של דירות בתוך דירות, אלא ממש פארק, בלי סיסמאות. אני אוהבת את המרחבים בין המבנים, את העובדה שאלה לא מפלצות בטון אלא נעשה פה שימוש בחומרים הכי מתקדמים בשוק, את השבילים שמתפתלים בין המדשאות ואת העובדה שבמדשאות האלה יסתובבו אנשים צעירים וילדים. כבר עשר שנים אני פוחדת מהרגע שאגדל ואצטרך לעזוב את תל אביב, אז תודה לאל שאני לא חייבת להזדקן כבר עכשיו ולהישאר במקום שאני אוהבת.