לפני הכול, בואו ניישר קו: לבן הוא הרבה יותר מ'סתם' לבן.
מסתבר שלבן הוא שם קוד ללבן הקלאסי שכולנו מכירים, אבל גם לשמנת, לאופווייט והוא מגיע עד לגבולות של האפורים הבהירים.
"ללבן יש גבולות רחבים יותר ממה שרוב האנשים מדמיינים, אבל המהות היא שמדובר בגוון ניטרלי שמאחד את כל החללים הבית". אומרת קרן רהב, מנהלת בית טמבור.
"בגדול, ב-10 השנים האחרונות ראינו שליטה כמעט מוחלטת של הלבנים, של הגוונים הניטרליים ושל הטונים השקטים.
אבל כמו כל תקופה – יש את זמן הנסיקה, אחריו את הזמן הסטטי ובסוף מגיעה הדעיכה. עכשיו אנחנו באופן רשמי בסוף תקופת הדעיכה ובמילים אחרות: גם בישראל וגם בעולם מסיימים עשור של שלטון מוחלט של הלבן, כשהתקופה החדשה שבפתח עדיין שומרת על כבודו של הלבן הקלאסי ששולט על רוב הקירות שבבית, אבל במקביל מצטרף למשחק 'קיר כוח' בצבע אחר, נועז יותר".
קיר שכולו צבע – הכירו את קיר הכוח:
כלל מספר אחד בעיצוב חדר בבית הוא לקחת קיר אחד ולאפיין אותו כ'קיר הכוח' שלנו. 'קיר כוח' הוא שם נרדף לקיר שאינו צבוע בלבן, אלא בצבע דומיננטי יותר שמצליח למשוך אליו את כל תשומת הלב כשנכנסים לחדר.
חשוב לשים לב שהבחירה ב'קיר הכוח' היא בקיר שנותן פרופורציה לחלל, או במילים אחרות: הקיר המרכזי והדומיננטי בחדר.
אם לא לבן, אז מה כן?
"הגוון של 'קיר הכוח' יהיה כהה יותר מהלבן ששולט בבית" מסבירה רהב: "זה יהיה צבע שמשתלב עם צבעי הקירות האחרים, וצבעי הרהיטים, אבל במקביל צבע שמייצר דרמה ואיזשהו טאץ' עיצובי".
באיזה גוון הישראלים אוהבים את 'קיר הכוח' שלהם?
"בחודשים האחרונים אנחנו רואים הרבה צבעוניות פסטלית שנכנסת לקירות הכוח, במיוחד באזור הסלון. גוונים אופטימיים יותר, שמחים יותר. הוורוד אגב כולל גם את ה'ניוד', הוורוד פודרה ואת הצבע החדש והטרנדי: ה'מילניאל פינק'.
במקביל, יש נהירה לגוונים האפרפרים והכחולים שתופסים יותר ויותר קירות מרכזיים בבתים של המשפחות הישראליות.
אלו צבעים שאומרים: שקט, התכנסות ו"השתבללות", ובאופן כללי מדובר צבעים שמרגיעים אותנו.
ישנו עוד טרנד שהולך ותופס תאוצה לאחרונה: צביעת 'קיר כוח' בצבע שהוא לא אחיד וחלק, כלומר: שילוב של דוגמאות ו'פטרנים' כמו למשל פסים או נקודות".
בסופו של דבר, אפשר לומר שמה שהתחיל עם טפטוף של דירות ובתים בודדים, הפך לאחרונה לתופעה של ממש בה יותר ויותר ישראלים שומרים על הגוון הקלאסי של הלבן בכל קירות הבית, אבל במקביל שוברים את רצף הלבן בעזרת 'קיר כוח' שנצבע בגוון שונה.
השילוב בין היציאה מ"הגל הלבן" לבין הקלות שבה ניתן כיום להחליף ולשנות צבע של קיר בודד בחדר – הפכה את הבחירה של הישראלים בצביעת 'קיר כוח' לנפוצה ביותר.